SÄKERHET OCH SUPPORT
Underhåll är A och O!

Många väljer att använda WordPress som ett starkt fundament till för att skapa en snyggt och funktionell hemsida eller e-handelslösning. Oavsett till vilket ändamål man väljer att använda WordPress, är det viktigt att hålla sin hemsida uppdaterad. En hemsida som inte underhålls regelbundet, blir väldigt sårbar och kan utsatt för hackerangrepp eller skadlig kod.

Säkerhet och support

Även om de flesta av de senaste uppdateringarna hanterar säkerhetsproblemen kring WordPress, finns det fortfarande mycket som behövs göras för att förbättra säkerheten. Webbido ser till att din WordPress hemsida underhålls genom uppdatering av viktiga systemfiler och tillägg. Vi ser också till att ta regelbundna backuper av ditt system, databas och innehåll skapas.


Wordpress säkerhet och support

SäkerhetUppdateringPrestandaökningBackupSäkerhetstips kring WordPress

Admin som användarnamn

Att ha admin som användarnamn är kanske en av de vanligaste orsakerna till att hemsidan har blivit utsatt för hackerangrepp. Som standard skapar WordPress det användarnamnet om du inte byter det. Det är hackare medvetna om och därför är det störst sannolikt att admin är det första användarnamnet de kommer att försöka med för att få tillgång till er hemsida.

Uppdatera WordPress

Se till att uppdatera din WordPress-hemsida så snart det släpps en uppdatering. Om du inte kan eller har tid att ständig hålla koll efter uppdateringar, se då till att WordPress uppdateras automatiskt. Notera dock att vissa uppdateringar kan ställa till det för din hemsida så var noga med valet.

Så här ställer du in automatiska uppdateringar i WordPress:

  1. Logga in på din server via FTP/SFTP
  2. Leta fram filen wp-config.php, som normalt finns i rotkatalogen public_html
  3. Lägg till följande kod i filen: define (‘WP_AUTO_UPDATE_CORE’, true);