Om oss

Våga ta plats på webben

Alla idag använder sig av internet och vi gör det hela tiden. Vill vi veta någonting så är svaret bara ett knapptryck bort på Google. Behöver vi en tjänst så använder vi samma funktion. Vill vi läsa tidningen så har vi den digitalt i vår mobiltelefon och vill vi kolla på TV så kan vi idag välja och vraka bland alla program – utan att behöva vänta in den ordinarie tv-tablån. Vi lever digitalt – men långt ifrån alla är med på tåget.

Många företag ser sin fysiska handel som viktigast. De tjänster och de produkter man säljer i butiken eller i verksamhetens lokaler är det som räknas. Kunderna som fysiskt besöker butiken eller som ringer upp och bokar en tid är de kunder som är de riktiga kunderna.

Allt som sker online är surrealistiskt, abstrakt och något som kostar mycket pengar. Möjligen lägger man pliktskyldigt upp en sida om det egna företaget på Facebook. Det kan fungera, men mest troligt så blir man omkört av sina konkurrenter som väljer att satsa online och öka den egna synligheten på nätet.

Vi vill ge nya insikter om internet

Det går att nå ut med ganska enkla medel. Att bygga en hemsida, att hålla den uppdaterad och att skapa en marknadsföringsplan är inte så extremt kostsamt. Pengarna kommer tillbaka i form av nya kunder och detta också med råge. På den här sidan vill vi öka förståelsen och vikten av att ta steget ut i den digitala värld vi lever i.

En sak står klar: väljer man att stå utanför så väljer man också en väldigt osäker väg för den egna verksamheten. Hur många kunder får du enbart genom ditt goda rykte?

Vi vill genom vår samlade kunskap om IT, om marknadsföring och om hur den digitala världen fungerar öppna upp dörrar och öka kunskapen hos våra läsare. Vår ambition är att skapa en sida som verkligen bidrar till att fler vågar ta steget in i den tid vi lever i – och i den framtid som komma skall. Ingenting tyder på att vårt digitala liv kommer att bli mer analogt. Det är snarare precis tvärtom.