Kategorier
Bygg & Renovering

Kan man hitta målare på nätet?

Vad gäller produkter och nätet finns det inga tvivel: man kan hitta det man söker och ofta få detta till betydligt bättre priser än vad fallet är vid köp direkt över disk. Och, om man skulle vara missnöjd med produkten eller beställt exempelvis fel storlek så finns det alltid en möjlighet att skicka tillbaka varan. Internethandeln har gjort en enorm skillnad i vårt sätt att konsumera.

Men, gäller samma sak sett till tjänster? Är det exempelvis en god idé att söka efter en målerifirma i Stockholm via nätet eller handlar det om att utsätta sig för en risk?

Det finns både för- och nackdelar med att använda sig av internet om man söker efter specifika tjänster i exempelvis Stockholm. Ska du måla om hemma och behöver hjälp av en professionell målerifirma i Stockholm så kan du med fördel använda internet för att hitta ett antal företag att begära in offerter från. Det steget är utan tvekan fördelaktigt.

Ta reda på vilken kompetens företaget har

Men, det man måste vara medveten om är att texter på en hemsida sällan säger någonting om det egentliga kvaliteten och om kompetensen som företaget besitter. Det kan handla om en ren chimär där företaget exempelvis anlitat en extern partner för alla texter och för att skapa en inbjudande struktur på sidan. Man vill, helt enkelt, locka till sälj – men där man kanske inte besitter den kvalitet du som kund har rätt att förvänta dig.

Här krävs ytterligare undersökningar innan man går vidare. Där kan exempelvis referenser vara avgörande: var har denna målerifirma i Stockholm utfört jobb tidigare – och hur kan man komma i kontakt med dessa kunder? En annan sak att hålla utkik efter gäller certifikat, utbildningar och exempelvis medlemsskap i branschorganisationer. Finns sådana märken på en hemsida så fungerar dessa som kvalitetsstämplar.

Så hittar du rätt målerifirma i Stockholm

Man kan även använda internet för att exempelvis kolla upp virtuella omdömen samt för att se över om det finns några anmärkningar hos ARN. Gällande omdömen ska emellertid viss försiktighet tas då sådana kan skrivas av egentligen vem som helst och där en konkurrent mycket väl kan använda sådana i syfte att smutskasta en annan målerifirma i Stockholm.

Summan av kardemumman är att internet med fördel även kan användas för att hitta tjänster och företag – men att den jakten även måste kompletteras med egna undersökningar samt gärna med en fysisk träff. Att boka in ett möte med målaren och få en bättre bild av vem som döljer sig bakom skärmen ger en större trygghet. Något som kan behövas i synnerhet om det handlar om större projekt där du exempelvis behöver hjälp med en tak- eller fasadmålning. Handlar det om interiörmålning så blir detta inte lika viktigt då fallhöjden vid ett misslyckande inte är lika påtaglig.