Kategorier
Datorer

Fördelar med Windows Server

Vilka fördelar finns det med att välja Windows Server? Vi skulle säga att det finns en hel del – priset, enkelheten i installation och det snygga gränssnittet är samtliga fördelar som kommer med på köpet av en nyare version. Men, den stora fördelen i att köpa Windows Server ligger i det uppenbara: säkerheten.

Hur troligt är det att just mitt mindre företag i min lilla stad ska utsättas för en cyberattack? Många resonerar på detta sätt och det är direkt fel. Virus- och cyberattacker riktas inte enbart mot större företag – ungefär hälften av de som dagligen äger rum över världen har sitt mål satt på mindre företag som av hävd ofta tar genvägar vad gäller just den egna säkerheten. Detta innebär att känslig information kan hamna i fel händer och att viktiga saker kan försvinna som en följd av att system stängs ner och slutar fungera.

Man måste även som ett mindre företag ta denna fråga på ett större allvar och genom att välja Windows Server så gör man exakt detta: man ser till att den egna verksamheten och det arbete som bedrivs inom ramarna för detta skyddas från externa angrepp. Det är det största skälet till varför det är en god idé att köpa windows server.

Flexibla arbeten skapas genom Windows Server

Idag ställer vi högre krav på flexibla lösningar inom våra arbeten. Vi vill inte ha den fasta arbetsplatsen dit vi går exakt klockan 08 på morgonen och går hem exakt klockan 17.00. Det är förlegat. Istället vill vi, inom den mån det är möjligt, styra vår egen arbetstid och även varifrån vi jobbar. En dagen kan vi sitta på kontoret, nästa dag hos kund och dag tre vill vi kanske sitta hemma och arbeta.

Detta måste ske på ett säkert sätt och även här finns all anledning att snegla mot de nya versioner av Windows Server som finns på marknaden. Med exempelvis windows server 2022 kan man enkelt ställa om till molnbaserade tjänster och genom detta arbeta varifrån man själv vill. Den moderna människan och den moderna arbetsplatsen kombineras genom ett val av Windows Server.