Kategorier
Artiklar

Hur hittar jag den bästa städfirman på nätet?

När man söker efter städfirmor på nätet får man många förslag. Det är svårt att veta vilket alternativ är bäst när man letar efter flyttstädning i Stockholm. Dock kan du ta hjälp av några faktorer som kan hjälpa dig hitta en seriös aktör som gör ett bra jobb.

Billigast är inte alltid bäst

Många går på priset när de väljer städfirma. Det är inte så klokt. Man kan fråga sig varför de är så billiga. Kanske anlitar de svart arbetskraft eller har dåliga arbetsvillkor för sina anställda. Det kan också vara så att de inte uppdaterat sin utrustning på ett tag. När en städfirma är betydligt billigare än sina konkurrenter skall du vara försiktig och titta extra noga efter de följande punkterna. 

Nöjdhetsgaranti är en trygghet

De flesta städfirmor som utför flyttstäd har en nöjdhetsgaranti som innebär att du och den som skall flytta in måste vara nöjda med städningen, annars erbjuder sig firman att ta hand om de områden som inte varit till belåtenhet utan att ta något extra betalt.  

Läs vad andra kunder tycker

En städfirma som tydligt kan visa upp goda referenser och omdömen gällande flyttstäd från sina tidigare kunder ligger bra till. En enkel googling kan visa sådant. Du kan också besöka sidor som offerta.se, reco.se eller proffs.se för att få reda på hur det ligger till. 

F-skatt – ett måste för rot- och rutavdrag

Seriösa städföretag har F-skatt. Det krävs att de har det för att du som kund skall kunna göra avdrag för hushållsnära tjänster, också kallat rut- och rotavdrag. F-skatt innebär att de betalar företagsskatt. 

Försäkrade städfirmor – för alla säkerhet

Företaget som du anlitar bör ha försäkringar som täcker skador på såväl föremål som på personer. Det är lätt hänt att något går sönder i samband med en grundlig flyttstädning. Om företaget som du anlitat inte har någon försäkring kan det bli dyrt för dig. Att se till att företagets anställda har bra villkor är ett solidariskt ansvar som alla måste ställa upp på. 

Kolla vad som ingår

Fråga företaget efter en lista där det står exakt vad som ingår i flyttstädningen. Det är ett bra sätt att undvika missförstånd. Något som du kan ta som en riktig kvalitetsstämpel är ifall städföretaget använder Mäklarsamfundets rekommendationer för flyttstädning. 

Lita på din magkänsla

Om något verkar för bra för att vara sant så är det ofta det. Lita på din magkänsla. Det bästa är nästan om man kan få en rekommendation från en vän eller släkting då man sällan ger rekommendationer om sådant som man inte tycker är bra.