Kategorier
Marknadsföring

Marknadsför dig smartare

Att ha rätt strategi för marknadsföring är otroligt mycket viktigare än att ha en gigantisk budget att arbeta med. Att plöja in pengar på marknadsföring men där man fokuserar på fel områden och riktar in sig på fel målgrupper är något som bara är att anse som pengar i sjön. Genom en smart plan kan man komma långt med relativt små, ekonomiska medel.

Många företag lever kvar i det förflutna. Man anser att marknadsföring är synonymt med att visa upp sig lokalt och att exempelvis annonsera i lokaltidningen eller i olika branschtidningar. Utöver detta så litar man blint på den återkommande kunden och att det egna goda ryktet kommer att locka kunder. Riktigt så är det inte.

Man kan idag som ett mindre företag – i förhållande till större konkurrenter – använda open-stretch och löpa förbi på insidan. Har du exempelvis en firma som erbjuder badrumsrenovering och är verksam i en stad där dina konkurrenter lägger sina pengar på klassisk marknadsföring så har du en möjlighet att ta dig förbi genom ganska billiga medel. Du ska synas där kunderna finns – det är nyckeln till att du blir mer lönsam.

SEO ger dig ett försprång

Var finns då kunderna? Idag har även den äldre generationen tagit steget ut på nätet och även en äldre generation använder sig dagligen av internet i sina mobiler. Det är där du ska synas och du gör det bäst genom att anlita en SEO-byrå. Vi förklarar detta genom att titta på din verksamhet som alltså sysslar med badrumsrenovering och där vi säger att du är verksam i Sundsvall.

Hur agerar sig en kund idag i samband med att man vill ha en tjänst eller en produkt? Svaret är att man använder mobilen och närmare bestämt Google. Sökningen sker på vissa ord. I det här fallet: Badrumsrenovering Sundsvall. Det är under de orden ditt företag ska synas och då gärna på förstasidan – helst bland de översta tre sökträffarna. Andra ord som du kan synas under kan vara exempelvis – Renovera badrum Sundsvall eller nytt badrum Sundsvall.

Målet är att du och ditt företag ska fånga in så många som möjligt som söker på dessa fraser. Gör du det – ja, då har du också ett extremt bra utgångsläge för din verksamhet.

Ha tålamod och vinn i längden

Det är den SEO-Byrå du anlitar som sköter jobbet med att få din hemsida att ranka under dessa sökord. Genom genomtänkta texter, genom länkningssystem och genom andra metoder så kan de visa upp för Google och de algoritmer som finns att din sida är mest relevant för de som söker efter, i ditt fall, badrumsrenovering i Sundsvall.

Kostnaden är blygsam om man jämför med annan marknadsföring och med den stora uppsida som finns i form av hur många kunder SEO kan ge så är detta definitivt något att överväga. Var emellertid tålmodig. Det handlar mer om långsiktighet och ett marathon än om en sprint. Du kommer inte att ranka högst upp direkt. Det tar tid att etablera sig på förstasidan.